zwembad

zwembad

Rutger kampioen!


Voordat rond achten de eerste volwassenen bij Caldo & Freddo komen binnendruppelen, is er op de eerste verdieping al veel gebeurd.

Zo hebben de jeugdleden de afgelopen weken een bikkelharde strijd geleverd die als inzet had: het kampioenschap van stap 1 en 2.

En als ik bikkelhard zeg, bedoel ik bikkelhard. Er wordt gestreden tot het bittere eind. Er wordt geofferd en teruggeofferd, Dames staan zetten lang in, mat in één of twee zetten hangt voortdurend in de lucht, en wie het met een Koning-alleen moet opnemen tegen een Dame, 2 Torens, nog wat lichte stukken en een handvol pionnen vecht door tot ie pat staat. Felle discussies ontstaan over de vraag of het stuk al dan niet is aan geraakt, wie er aan zet is, of een Loper nu op b4 of op b3 stond of ergens anders, of je, als je al een Dame hebt, er bij promotie nog één mag vragen of dat je dan met een toren genoegen moet nemen.

En toch is er ieder partijtje weer een kind dat gewonnen heeft (behalve dan als er één pat komt te staan).

Met nog drie ronden te gaan, stonden Auke, Dylan en Rutger bovenaan. Toen verloor Auke van Rutger en Dylan. Toen stonden die twee bovenaan. Toen won Rutger van Dylan en Dylan van Rutger. Stonden ze nog steeds bovenaan. De week daarop moest een beslissingswedstrijd uitkomst brengen. Hierop bereidde Rutger zich grondig voor. Met zijn broer nam hij openingen door en speelde hij tal van oefenpartijtjes. En met succes: in de beslissingswedstrijd speelde hij Dylan van het bord.



En zo werd Rutger dit jaar de kampioen van de kinderen die met stap 1 en 2 bezig zijn. Gefeliciteerd Rutger. En nu aan het werk om voor stap 2 te slagen!


JanR.